zondag 14 juli 2013

Wie is er bang voor een knal?


Als ik opsta hoor ik drie knallen en dat is een geluid wat ik hier in de polder niet ken. Maar wat kan het zijn? Is er iemand aan het schieten? Of slaan mensen de autodeur dicht? Allemaal vrij onwaarschijnlijk om 7 uur s ochtends aan een verlaten plattelandsweg. Totdat ik echt wakker wordt en me realiseer dat het het knalapparaat is, geen probleem dus.

Toen ik laatst door de broccoli liep zag ik namelijk dat er dieren van de plantjes gegeten hadden. Na wat navraag zou het om hazen moeten gaan. Ik heb stokken neergezet met ritselende tasjes, de jachtopziener eens gebeld of hij wilde gaan kijken en een knalapparaat wat ik kon lenen van mijn neef neergezet. Dat apparaat geeft drie knallen achter elkaar en dat doet hij elke 15 minuten. Ikzelf schrik er elke keer van en ook onze hond Boris staat te trillen na de knal als hij te dicht in de buurt is. Een haas zal wel hetzelfde reageren dacht en hoopte ik.

Totdat ik deze week aan het onkruid wieden was. Toen ik een onkruidje onder de broccoli niet goed kon pakken met mijn hak ging ik even goed kijken en tot mijn verbazing zag ik vier kleine haasjes. Ze keken me aan en legden hun snuitjes weer op de grond. Wat moest ik doen? Even speelde het door mijn hoofd om ze bij de buren te zetten maar de kans dat de moeder ze dan weer vind is wel erg klein. Daarbij eten ze dan alles bij de buren op. Ik heb dus helemaal niks gedaan en ze lekker laten zitten zodat de moeder ze gewoon weer terug kan vinden en ze samen de broccoli op kunnen eten, dan maar een paar planten minder. Het knalapparaat heb ik maar uitgezet want iedereen is er bang voor behalve de haas zelf.
Liefs,
Lizelore

 

2 opmerkingen:

  1. Geweldig! Wat een lastige en mooie afweging heb je gemaakt! ik hoop dat de haasjes straks geen buikpijn hebben van al die broccoli...?

    BeantwoordenVerwijderen